Ny planteafgiftsfond har åbnet for ansøgninger og SSJ er repræsenteret i fondens bestyrelse

Formand for Sektionen for Større Jordbrug, Helle Reedtz-Thott sidder med, når Planteafgiftsfondens bestyrelse senere i år har sit første bevillingsmøde.

Den 28. september 2023 er allerførste ansøgningsfrist for den nyetablerede Planteafgiftsfond. Tilbage i 2022 var Sektionen for Større Jordbrug med til at bakke op om en anmodning til fødevareministeren om at etablere den nye fond; Planteafgiftsfonden.

Afsættet var, at der med landbrugsaftalen fra oktober 2021 fulgte en væsentlig reduktion af bevillingerne til Promilleafgiftsfonden, hvilket – alt andet lige - ville indebære en markant opbremsning af det hidtidige, solide forsknings- og udviklingsarbejde til gavn for alle danske planteproducenter.

Den nye Planteafgiftsfond er nu blevet etableret med en bestyrelse, hvori vores formand, Helle Reedtz-Thott har plads. Bestyrelsen for Planteafgiftsfonden har vedtaget sin strategi og derved er der åbnet for fondens første ansøgningsrunde.

Det forventes, at fonden årligt skal uddele midler for cirka 35 millioner kroner, og de penge skal finansiere forskning og udvikling til gavn for planteproduktion i bred forstand. Fondens formål er at fremme en bæredygtig udvikling af markdriften i Danmark og støtte den grønne omstilling af landbrugssektoren.

Vi ser frem til fondsbestyrelsens første bevillingsrunde, hvor vi første gang får selvsyn for fondens potentiale for alle dem, der finansierer den.

Du kan læse mere om ansøgningsvilkår og fondens strategi på hjemmesiden: https://www.planteafgiftsfonden.dk

Du kan også læse fondens egen pressemeddelelse her.