Nyhedsbreve 2023

26.09.23

Få seneste nyt om ejendomskategoriseringerne

Landbrug & Fødevarer indbyder til webinar, d.28/9 kl.14-15 om ”Vurdering af ejendomme på landet – status og nyt om naturkategori”.
13.09.23

Føljeton om generationsskifte på godser og herregårde

Vi er i Sektionen for Større Jordbrug glade for at introducere en spændende nyhed til vores medlemmer. Fra sensommeren og frem vil vi bringe en række uddrag fra Steen E. Christensens betragtninger 'Generationsskifte af godser og herregårde, erfaringer fra mange års virke' i vores nyhedsbreve.
15.09.23

Bestyrelsesuddannelse

Orientering om ny Bestyrelsesuddannelse udviklet i samarbejde med Landbrug & Fødevarer.
10.07.23

Medlemsarrangement på Meilgaard Gods 29. september

Sektionen for Større Jordbrug inviterer til medlemsarrangement på Meilgaard Gods fredag d. 29. september 2023, kl. 10-15.
10.07.23

Ny planteafgiftsfond har åbnet for ansøgninger og SSJ er repræsenteret i fondens bestyrelse

Formand for Sektionen for Større Jordbrug, Helle Reedtz-Thott sidder med, når Planteafgiftsfondens bestyrelse senere i år har sit første bevillingsmøde.
10.07.23

Private bygningsejere er i undertal i centralt rådgivende frednings- og bevaringsudvalg for kulturministeren

Sektionen for Større Jordbrug har i et brev til kulturministeren, bedt ham udvide Det Særlige Bygningssyn med en ekstra repræsentant og optimere praksis i, hvordan sagsfremstillingen til Det Særlige Bygningssyn foregår.
12.05.23

Dyrk mulighederne: L&F på vej med plan, der viser vejen for grøn omstilling uden afgifter

L&F er på trapperne med sin plan, der viser, hvordan fødevareerhvervet kan levere på den grønne dagsorden ved at implementere kendte virkemidler.
10.07.23

Ungdomsseminar den 8. september hos Danske Bank

Vi stiller skarpt på det gode generationsskifte og får indblik i Danske Banks fremtidsplaner og syn på verdenssituationen
10.07.23

Solcelleanlægs ydeevne er bedre ved kysterne, men dette faktum er ikke inddraget i retningslinjer fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen

Sektionen for Større Jordbrug mener, at det er kritisabelt, når Plan- og Landdistriktsstyrelsen i sine retningslinjer til landets kommuner gør det tæt på umuligt at placere solcelleanlæg i en 3 kilometers kystzone. Det vel at mærke også arealer uden naboer og uden at solcellerne er til gene for skib...
20.06.23

Udfasning af udsætning af gråænder er at skyde over målet

For nylig kom Vildtforvaltningsrådet med deres indstilling til Miljøministeren vedr. de fremtidige muligheder for at udsætte fuglevildt til jagt.
20.06.23

Sektionen for Større Jordbrug skal have ny sekretær

Det bliver Henrik Søndergaard Nielsen, der fremover kommer til at varetage den vigtige post.
10.06.23

Nyt forlig om udsætning af fuglevildt

Efter en lang forhandlingsperiode har Vildtforvaltningsrådet indgået et forlig, der sætter rammerne for udsætning af fugle til jagt for de næste 10 år.

Mulig tørkepakke til landbruget

Efter uger uden regn og høj risiko for tørke i store dele af landet forbereder minister mulig tørkepakke. Større Jordbrug er ligeledes fuldt bevidste om den alvorlige situation og har stort fokus her den kommende tid.
22.05.23

Ny ejendomsbeskatningslov truer kulturarven

Debatindlæg ved Birthe Iuel, direktør, Historiske Huse og Nicolas de Bertouch-Lehn, bestyrelsesmedlem, Sektionen for Større Jordbrug. Indlægget blev bragt i Berlingske d. 17. maj.
15.05.23

Interview: Helle Reedtz-Thott: Formanden, direktøren & advokaten

En aktiv tilgang til den grønne omstilling, respekt for den private ejendomsret og historiske bygningsmasse samt større inddragelse af medlemmerne: Den nye formand for Sektionen for Større Jordbrug har klare ambitioner.

Sæt kryds i kalenderen 29. september 2023

Fredag den 29. september afholdes næste medlemsmøde på Meilgaard Gods på Djurslands nordkyst, hvor Michael luel åbner porten for sektionen medlemmer.
09.02.23

Medlemsmøde om vedvarende energi og grøn omstilling

Større Jordbrug inviterer sammen med DLA Piper til medlemsarrangement, hvor vi sætter fokus på, hvordan vi kan bidrage til den grønne omstilling via opstilling af mere vedvarende energi på land

Tak for et godt årsmøde og vinterseminar

Vi vil gerne takke for et flot fremmøde og to gode dage i Vejle. Vi har samlet lidt forskellige indtryk fra årsmødet og vinterseminaret.

Helle Reedtz-Thott ny formand for Sektionen for Større Jordbrug

I forbindelse med årsmødet i Sektionen for Større Jordbrug er Helle Reedtz-Thott blevet valgt som ny formand og Peter Bech som næstformand.

Vinterseminaret er udsolgt

Det er dog fortsat muligt at tilmelde sig årsmødet. Skriv til stoerrejordbrug@lf.dk, hvis du ønsker at komme på en venteliste til Vinterseminaret.
18.01.23

Vi nærmer os årsmødet

Dagsordenen for årsmødet er nu klar. Se hvem der stiller op til Udvalget.
02.01.23

Vil du gerne gøre en forskel for større jordbrug i Danmark? Er du i tvivl om, hvordan du kan sætte dit præg på dagsordenen? Så stil op til Udvalget for Større Jordbrug