Nyhedsbreve 2021

09.12.21

EU dropper forbud mod jagt og fiskeri i strengt beskyttet natur

Et frygtet forbud mod jagt og fiskeri i strengt beskyttet natur er nu taget af bordet. Dermed har modstand fra en række organisationer båret frugt, og bekymrede fiskere og jægere kan ånde lettet op.
11.10.21

Nyt ansigt i sekretariatet

Karin Charlotte Hansen har overtaget stillingen som koordinater i Sektionen for Større Jordbrug efter Kathrine Steenbuch Krabbe.
19.10.21

Ejendomsbeskatning: Rammes du af nye skatteregler?

Har du jord og produktionsbygninger, der primært udlejes/bortforpagtes? Er de 100 mio. eller mere værd? Og drives din bedrift ikke som en enkeltmandsvirksomhed? Så er der en risiko for, at du rammes af en årlig skatteregning. Større Jordbrug opfordrer medlemmer, der rammes af de nye regler til at k...
06.10.21

Så kom landbrugsaftalen!

Som de fleste nok har opdaget, landede der mandag aften langt om længe en landbrugsaftale. Der er mange ting, vi kan være tilfredse med

De vigtigste beslutninger i årtier

De aktuelle landbrugsforhandlinger kommer til at have stor betydning for alle jordbrug i Danmark i større eller mindre grad. Lige meget hvad, så må vi indstille os på, at udfaldet af landbrugsforhandlingerne vil gøre, at vi mister en del af vores indtjeningsgrundlag.

Kathrine Steenbuch Krabbe stopper i Sektionen for Større Jordbrug

Kathrine Steenbuch Krabbe forlader Landbrug & Fødevarer ved udgangen af august 2021 og stopper dermed som koordinator for Sektionen for Større Jordbrug.

Flere problematiske elementer i ny CAP-aftale

EU’s landbrugsministre bekræftede mandag aften den aftale, som Europa-Parlamentet, Rådet og Europa-Kommissionen har indgået om EU's landbrugspolitik for perioden 2023-2027. Dermed er de overordnede rammerne for det årlige landbrugsbudget på over 400 mia. kr. på plads. I efteråret venter den tekniske...
11.06.21

Fremtiden for udsætning af gråænder er nu i miljøministerens hænder

Det var ikke muligt at opnå enighed i Vildtforvaltningsrådet om en indstilling til miljøministeren om udsætning af gråænder efter 2022. Derfor er det nu op til ministeren at afgøre udsætningens fremtid.
11.06.21

Junis medlemsbrev er på vej

Sektionen for Større Jordbrug hilser sommeren velkommen med et nyt medlemsbrev, som sendes fra trykkeriet til medlemmerne i dag.

Tilmeld din virksomhed på Ferie på landet - nyt gratis site for medlemmer

Kom på kortet med dit ferietilbud eller din gårdbutik på siden Ferie på landet og få markedsført din virksomhed

Bliv vært til Åbent Landbrug 2021

Har du lyst til at fejre landbruget som vært for Åbent Landbrug 19. september? Så er det tid til at tilmelde dig.

Vi støtter et lavere forbrug af glyphosat

Landbrug & Fødevarer har med opbakning fra Større Jordbrug i dag vedtaget en handlingsplan, der skal være med til at sænke landbrugets forbrug af glyphosat. SEGES har identificeret en række tiltag, der skal reducere forbruget uden væsentlige meromkostninger for landbruget.
28.04.21

Landbrugsudspil med vidtrækkende konsekvenser

Regeringen har præsenteret sit landbrugsudspil, som indeholder en række initiativer på primært klima- og kvælstofområdet med finansiering via den fælles landbrugspolitik. Udspillet skal reducere landbrugs- og skovsektorens udledninger med 7,1 mio. tons CO2e i 2030.
23.04.21

Møde med fødevareminister Rasmus Prehn

Søren Søndergaard havde inviteret undertegnede og de øvrige sektor- og sektionsformænd til møde med ministeren. Vi kvitterer for denne mulighed, og der skal lyde ros til en veloplagt og dialogsøgende fødevareminister Rasmus Prehn for at stille op og lytte til budskaberne.

Adgangsregler er et brandvarmt emne

"Vi må have Bonderøven til at vise, hvor slemt det er for dyrene og naturen, når man smider skrald", lød et af forslagene til det medlemsmøde om adgangsregler i den private skov, som Sektionen for Større Jordbrug afholdt i fællesskab med Dansk Skovforening.

Tid til selvjustits i udsætningen

Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening og Sektionen for Større Jordbrug under Landbrug & Fødevarer vil have en opstramning af reglerne for udsætning af gråænder til jagt.

Nyt medlemsbrev på vej

Sektionen for Større Jordbrugs trykte medlemsbrev marts 2021 er udkommet.
09.02.21

Status på stop for indfangning af fasaner

Indsamling af nedlagte fasaner skal hjælpe med at skabe overblik over evt. fugleinfluenza i de vilde fugle.
26.02.21

Internationale onlineevents

European Landowners' Organization inviterer til en række internationale onlineevents.

Ny næstformand i Udvalget for Større Jordbrug

Sektionen for Større Jordbrugs årsmøde blev for første gang afholdt online med kommentarer og spørgsmål fra deltagerne på chat.
26.01.21

Miljøstyrelsen standser med øjeblikkelig virkning tilladelser til indfangning af fasaner

Fødevarestyrelsen har konstateret udbrud af højpatogen fugleinfluenza i vilde fugle i Danmark. Der er derfor risiko for, at indfangede fasaner kan være smittet med højpatogen fugleinfluenza.
25.01.21

Nej tak til generelle forbud mod jagt i beskyttede områder

EU-kommissionen har foreslået, at jagt og fiskeri ikke skal være muligt i nogle af de områder, der skal beskyttes i henhold til EU’s biodiversitetsstrategi. Det arbejder Større jordbrug kraftig imod.
19.01.21

Årsberetning

Sektionen for Større Jordbrugs årsberetning 2020 er udkommet og sendt til medlemmerne.

007 i marken

Landbrug, det er også satellitter og avancerede it-programmer, som styrer maskinerne i marken. Medlemmer af Sektionen for Større Jordbrug ligger forrest i feltet, når det kommer til implementeringen af ny teknologi.