Julehilsen fra Sektionen for Større Jordbrug

Snart kan vi se enden på 2020. Det bliver et år, som vi formentlig altid vil huske. Både for det gode, men desværre også mest for det knap så gode.

Foto: Colourbox

Kære medlemmer af Sektionen for Større Jordbrug

Det har været et år, der har ændret på mange af de ting, vi hidtil havde taget for givet. Det har været et år, der har rystet os, men også rystet os sammen. 

Da vi indledte året, havde ingen vel forestillet sig, at vi periodevist skulle lukke samfundet ned og se en hel branche blive slået ned. Mink graves ned og skal nu graves op igen. Det har været en uværdig proces at overvære. Jeg havde heller ikke drømt om, at vi skulle blive vidner til grundlovsbrud og et betydeligt skred i de demokratiske processer. De liberale erhverv har måttet holde for og ender nu med en betydelig del af regningen for regeringens politik.

I Større Jordbrug mærker vi desværre også konsekvenserne. Vi begynder nu at se eksempler på medlemmer, der som følge af endnu en samfundsnedlukning har valgt at aflyse alle arrangementer og events i deres virksomheder det kommende år. Det er ganske enkelt forbundet med for stor usikkerhed at være vært for bryllupper og større selskaber i dagens Danmark. Desværre tyder meget på, at vi også kommer til at mærke corona-epidemien i 2021. I Større Jordbrug vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at de større jordbrugs særlige problemstillinger forsat vil være på radaren på Axelborg og på Christiansborg.

Selvom vi ser frem mod et nyt år med mange udfordrende og betydningsfulde dagsordener for vores erhverv og en epidemi, der ikke ser ud til at høre op umiddelbart i den første del af året, håber jeg på et meget, meget lysere 2021. I Større Jordbrug står vi klar til på konstruktiv vis at tage udfordringen op og arbejde for at skaffe ordentlige rammevilkår for jer alle.

I første omgang bliver det dog snart tid til at holde lidt fri fra mødekalenderen og de mange politiske gøremål. Jeg håber, I alle får nogle gode juledage med jeres nærmeste familie og kære.

I ønskes alle en rigtig god jul og et godt nytår.

Christina Ahlefeldt-Laurvig

Formand
Sektionen for Større Jordbrug